Radler – gustul și prospețimea unei rețete străvechi în cadrul expoziției Sport Expo

Radler FamilyÎn zilele de 15-17 aprilie, la expoziţia de echipament și servicii sportive Sport Expo, vizitatori vor avea ocazia nu doar să vadă noutățile din domeniul sportului dar și să servească băuturi răcoritoare. Una dintre aceste băuturi vor Chișinău Radler.

După cum ne spune legenda, rețeta acestei băuturi a fost inventată în 1922, în Germania, de către  Franz Xaver Kugler, proprietar a unei berării. În una din zile, în localul său s-au adunat o mulţime de biciclişti care doreau să servească bere tradițională blondă. Sportivi erau atât de mulți, că proprietaru berăriei a fost nevoit să dizolve berea cu limonadăpentru a le ajunge la toți. Cu toate acestea, el a avertizat că special pentru ei, el a pregătit o nouă băutură. Amestecul de bere și limonadă a fost atât de delicios încât bicicliști erau încântați de gust și comandau din nou și din nou. Kugler, în semn de recunoștință, a decis să numească băutură Radler, care din germană înseamnă „biciclist”.

 

Pe piața moldovenească, Radler a apărut în 2014, datorită companiei Efes Vitanta Moldova Brewery, care a și lansat noul produs. Gustul deosebit și mirosul plăcut a făcut ca Chişinău Radler să câștige popularitate largă în rândul locuitorilor din Moldova.

 

Mai mult decât atât în mod special pentru sportivii-maratoniști a fost lansat un tip special de băutură – Radler ZERO, care nu conține alcool. Mulțumită băuturii fără alcool, sportivii vor fi capabili să simtă gustul unic revigorant, fără teama de a dăuna sănătății lor. Iar conținutul său de minerale și microelemente fac posibile ridicarea tonusului și îţi dau putere pentru un timp îndelungat.

 

Să guste băutura Radler, vor avea posibilitate toţi vizitatorii expoziției Sport Expo care va avea loc în Piața Marii Adunări Naţionale în zilele de 15, 16 și 17 aprilie.