Primul Chisinau Marathon: un filmuleț despre organizarea și desfășurarea evenimentului

cats
Primul Maraton Internațional de la Chișinău, care a avut loc pe 26 aprilie 2015 în capitala Republicii Moldova, a adunat zece mii de alergători din 30 de țări ale lumii.

La organizarea unui eveniment atât de grandios au participat sute de persoane, printre care se numără: echipa Sporter, angajații companiei Simpals, voluntari, parteneri ai maratonului ș.a. Partener general al Maratonului de la Chișinău a devenit compania Petrom Moldova, care nu au putut trece cu vedere un altfel de eveniment și au decis să colaboreze cu organizația Sporter în procesul de organizare a maratonului.

Sărbătoarea alergării ”Maratonul Internațional Chișinău” s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, începând cu 24 aprilie – prima zi de eliberare a pachetelor de start și de deschidere a expoziției sportive – Sport Expo. Sâmbătă, 25 aprilie 2015, a avut loc maratonul pentru copii Kids Run Day, iar cea mai importantă zi din istoria Moldovei și a sportului autohton rămâne a fi ziua de duminică, 26 aprilie 2015. Anume de această zi ne amintim atât cu un chip senin, cât și cu lacrimi de fericire în ochi.

Deci, pe 26 aprilie, s-au desfășurat curse pe următoare distanțe: Maraton – 42 km, Semimaraton – 21 km, cursa de 10 km, cursa de 3 km Fun Run, partenerul căreia a devenit compania Iute Credit. Partenerul media general al Maratonului de la Chișinău a devenit postul de televiziune Publika TV.

Noi (Sporter) nu puteam crede încă mult timp că totul s-a întâmplat în realitate! Nu puteam crede că am fost în stare să desfășurăm împreună cu partenerii noștri primul Maraton Internațional Chișinău din istoria Moldovei la un nivel înalt, adunând un număr mare de participanți.

Amintim că organizatorul Maratonului de la Chișinău este organizația Sporter, idee de a petrece această competiție îi aparține fondatorului Sporter și directorului general al companiei Simpals, Dmitrii Voloșin. Pe parcursul a mai multor luni, managerul Sporter.md Ekaterina Baklanova și directorul Simpals Roman Știrbu au plănuit totul în cele mai mici detalii pentru ca Maratonul Internațional Chișinău să devină din prima zi cel mai frumos și memorabil eveniment din istoria sportului moldovenesc.

Vă invităm să vizualizați video-ul making of despre cum a fost organizat primul Maraton Internațional de la Chișinău, cât de mult efort a fost depus și cum s-a petrecut acest eveniment.

Este cu adevărat incredibil!

Vă reamintim că cel de-al doilea Maraton Internațional de la Chișinău va avea loc pe 17 aprilie 2016, în centrul Chișinăului pe o distanță de 42 km, 21 km, 10 km și la 3 km.

Înregistrarea este disponibilă pe marathon.md.