Ministerului Tineretului şi Sportului se antrenează pentru Maraton

Doriţi să implementaţi spiritul sportiv în organizaţia dvs.? Alăturați-vă clubului Sporter Run și testați nouă opțiune – curse corporative.

Niciodată nu e târziu să începi. Iar dacă începeţi chiar acum, atunci la primul Maraton Internaţional din Chişinău de la 26 aprilie 2015, colectivul dvs. prietenos va putea participa la cursa de 10 km. Şi poate că anume compania dvs. se va învrednici de titlul „Cel mai sportiv colectiv al Moldovei”.

Detalii despre cursele corporative la nr. de telefon: +373 79996926 şi la e-mail: marathon@marathon.md.

IMG_1200La 14 martie angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului au început pregătirile pentru Maratonul din Chişinău şi au ieşit la un antrenament colectiv condus de antrenorul clubului de alergări Sporter Run, Liviu Croitoru.

IMG_9396Ideea antrenamentelor colective a fost susţinută de ministrul sportului al Moldovei, Serghei Afanasenco:

– Antrenamentele colective consolidează colectivul. Este o practică bună când colegii îşi petrec timpul liber împreună şi în afara orelor de muncă. Angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului conform statutului lor trebuie să aibă o condiţie fizică bună şi să ducă un mod de viaţă sănătos. Mă bucură faptul că colectivul nostru înţelege acest lucru şi dă un bun exemplu, – a spus Serghei Afanasenco.

La antrenamentul comun, care s-a desfăşurat în parcul Alunelul de la Sculeanca, au participat 15 de angajaţi din aparatul central al Ministerului Tineretului şi Sportului. Ei afirmă că sportul ocupă o parte importantă în viaţa lor.

IMG_1194– Eu duc un mod de viaţă sănătos, de aceea astăzi am alergat cu uşurinţă. Îi îndemnăm şi pe locuitorii Moldovei să practice sportul cu regularitate, să iasă în parcuri şi să alerge. Cu atât mai mult că a venit primăvara şi este vreme frumoasă afară. Chiar şi un antrenament de 15 minute pe zi va fi suficient ca să te simţi mai bine. Este o bună profilaxie a bolilor, subliniază Vitalie Savciuc, şeful secţiei sportului de performanța pe lângă Ministerul Tineretului şi Sportului.

IMG_1234– Acest antrenament este doar începutul, aşa-zisa încălzire. Ne vom pregăti activ, pentru a ne aduce în formă până la maraton. Este foarte important de a îmbina activitatea mentală cu cea fizică, iar antrenamentele constituie o modalitate minunată de a te odihni de lucru, – spune Maria Hîncu, reprezentantul serviciului de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului.

IMG_1185

Irina Coreachina pentru marathon.md