Maratonul din Chişinău anunţă înregistrarea pacemakerilor

Dmitry K -  2014.06.30 -  15.26.27Maratonul din Chişinău este în căutare de pacemakeri pentru timpul-ţintă: 3:00, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45, 5:00, 6:00 (distanţa 42 km). Dacă sunteţi sportiv cu pregătire bună, aveţi experienţă bogată de alergare pe distanţe lungi, sunteţi gata să fiţi lider de grup şi să-i stimulaţi pe alergători să vă urmeze, înregistraţi-vă completând următorul formular. Pentru pacemakeri participarea la maraton este gratuită!

Detalii la telefon: ++373 69959594.

Cu siguranţă cei care se interesează de alergări au auzit şi ştiu ce înseamnă noţiunea „pacemaker”. Or pacemakerii neoficiali au apărut odată cu apariţia alergărilor. Specialitatea „pacemaker” a apărut relativ recent în anii ’80 ai secolului trecut.

Astăzi ei sunt omniprezenţi la toate competiţiile mari de alergări, atât pe distanţe medii, cât şi lungi. Şi fireşte, fără pacemakeri nu se desfăşoară niciun maraton de amploare.

Aşadar, cine sunt pacemakerii, care în vorbirea uzuală mai sunt numiţi şi „iepuri”? Aceştia sunt alergători profesionişti cu experienţă, care ocupă poziţia de lider în timpul cursei şi dau ritmul celorlalţi participanţi, care vor să obţină un anumit rezultat.

La maratoanele internaţionale, la care participă alergători cu nivel diferit de pregătire, pacemakerii sunt împărţiţi pe grupe, în funcţie de timpul finişului (de exemplu, 3:00, 3:30, 4:00). Atunci sportivii se pot orienta după acest tempo şi coordonează viteza lor cu rezultatul scontat. Iată de ce pacemakerii se îmbracă în culori aprinse, pentru a se evidenţia din mulţime şi poartă semne care să atragă atenţia, adesea acestea sunt baloane pe care este indicat rezultatul-ţintă.