Invităm alergătorii din toată lumea la Maratonul Internațional Chișinău

_flagsRO

Echipa organizatorilor invită toți sportivii atât amatori, cât și profesioniști din țările vecine și din alte țări să participe la probele Maratonului din Chișinău, care va avea loc pe 1 octombrie în capitala Republicii Moldova. Maratonul Internațional Chișinău, organizat de către organizația social-sportivă Sporter, este deja la a treia ediție a sa.

Republica Moldova este o țară mică din sud-estul Europei, având multe tradiții și obiceiuri frumoase. În Moldova poți găsi cea mai mare colecție de vinuri din Europa și cel mai mare complex de galerii vinicole, o atmosferă inedită în stil rustic și landșafturi naturale unice. Oamenii din Moldova se deosebesc prin ospitalitate și generozitate.

La prima ediție Chisinau International Marathon, din anul 2015, au participat 10 000 de persoane, iar cel de-al doilea Maraton din Chișinău, care s-a desfășurat pe 17 aprilie 2016, a adunat peste 15 000 de persoane din 50 de țări ale lumii, care au concurat la proba de 42 km, 21 km, 10 km sau 3 km pe străzile principale ale capitalei. Proporțiile ambelor ediții au depășit așteptările organizatorilor.

În acest an, la cursele standard de 42 km, 21 km, 10 km și 1,5 km, a fost adăugată o nouă distanță, cea de 5 km. Totodată, toți doritorii pot parcurge Fun Run (1,5 km), care este absolut gratuit. Harta traseului celei de-a treia ediții a Maratonului din Chișinău o puteți vedea AICI.

Participă împreună cu prietenii, colegii, familia la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului – Chisinau International Marathon 2017, iar noi își oferim o reducere de grup:  

1-10 persoane: – 10 % din taxa de participare în ziua plății;

11 persoane și mai mult: – 20 % din taxa de participare în ziua plății;

Scrie-ne pentru a afla mai multe detalii despre sistemul de reducere: info@marathon.md.

Asociaţia sportivă internaţională non-profit AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), care cuprinde mai mult de 400 de maratoane şi curse din 121 de ţări ale lumii, a publicat calendarul evenimentelor atletice pentru anul 2017, unde a fost  inclus şi Maratonul Internaţional Chişinău. În anul 2016, capitala Moldovei a fost vizitată de către reprezentantul AIMS, care a efectuat măsurarea traseului maratonului Chişinău conform standardelor internaționale.

Pentru a participa la Chisinau International Marathon 2017 este necesar să vă înregistrați accesând acest link.

Fondul de premiere al Maratonului din Chișinău constituie 100 000 de lei. Mai multe informații despre distribuirea sumelor între maraton și semi-maraton puteți afla accesând acest link.

Organizația social-sportivă Sporter promovează sportul amator și profesionist, precum și a modului sănătos de viață în Republica Moldova, organizând evenimente sportive de amploare, printre care Bălți Half Marathon 2017, competiția de înot în apă deschisă Ghidighici Sea Mile, cursa de ciclism Chisinau Criterium, cursa inedită prin beciurile vinicole Cricova Wine Run, campionatul de freediving Moldova Freediving și nu în ultimul rând, ștafeta ultramaratonică prin toată Moldova – Rubicon.

Remarcăm că, pe 3 septembrie 2017, în Moldova va avea loc prima cursă de alergare prin podgoriile vinicole Chateau Purcari, la o distanță de 120 km de la capitala Moldovei. Pot participa la cursa Purcari Wine Run 300 de persoane. Înregistrarea poate fi efectuată pe winerun.md.

partners