Echipa Hospice Angelus se pregătește pentru a participa la Maratonul Chișinău

IMG_5074Colectivul Organizației Caritabile Socio-Medicale Hopsice Angelus, a participat la antrenamentul corporativ, un un antrenor profesionist în jogging, în cursul pregătirilor pentru ce de-al doilea Maraton Internaţional Chișinău.

Echipa Hospice Angelus practică alergarea zi de zi, luînd parte la antrenamentele clubului Sporter Run, dar și la cursele de lungă distanță, care au loc în zilele de duminică.

IMG_4741De această dată, alergătorii Hospice Angelus s-au întâlnit în parcul Valea Morilor, cu antrenorul clubului Sporter Run, Liviu Croitoru, care a petrecut o pregătire intensă pentru amatorii de fugă experimentaţi.

IMG_4724Începând cu încălzirea, sportivii s-au îndreptat direct spre pădure, pentru a îndeplini sarcinile complicate ale antrenorului, cucerind ascensiuni dificile. Echipa Angelus, a îndeplinit cu bucurie sarcinile antrenorului, după care împreună au trecut la exercițiile de relaxare.

IMG_4853Exercițiile de întindere și înviorare antrenorul le-a petrecut pe un mini – stadion asfaltat, după care echipa  imortalizat cîteva poze comune, au mulțumit antrenorul și au continuat alergarea matinală.

IMG_4862La antrenamentul corporativ nu au putut participa toți membrii echipei Hospice Angelus, de aceea  unii dintre ei au participat la  cursa pentru  distanță lungă de la SPORTER, parcurgînd cîțiva kilometri, pentru a fi pregătiți asemenea colegilor, care au participat la antrenamentul comun.

IMG_4880Organizația Caritabilă  Socio-Medicală Hopsice Angelus, nu este o autoritate publică, însă a fost înregistrată în mod legal la Ministerul Justiției sub numărul 1504 în anul  2000. Scopul organizației a fost de a crea un nou sistem de asistență medicală și socială pentru pacienţii cu cancer incurabil terminal și familiile lor.

IMG_5028În anul 2001, organizația „Angelus Moldova”, a fondat Hospice „Angelus Moldova”, care este o parte integrantă a organizației. Hospice „Angelus Moldova” oferă îngrijiri paliative la domiciliu.

IMG_5040Organizația «Angelus Moldova» este un membru al asociațiilor naționale și internaționale, inclusiv Asociaţia Naţională de Îngrijire Paliativa, Asociația Europeană a îngrijirilor paliative în Europa Centrală și de Vest, îngrijirea paliativă Task Force din Europa de Vest.

IMG_5034Mai multe companii s-au pregătit deja pentru al doilea maraton Chișinău, care va avea loc pe 17 aprilie 2016. Căci pentru al doilea an consecutiv, mai mult de 10.000 de sportivi vor rula pe străzile Chișinăului.  Poate anume  acest colectiv unit, va reuși să obțină titlul de ”Cel mai sportiv colectiv din Moldova”, participând la cursa de 10 km!

Reportaj foto