Cum să încurajații copilul să facă sport

59b9189fc93b3_.jpeg.01b412f9d7b4b3507a031eab9497599d

Sportul ocupă un loc important în dezvoltarea copilului Dvs, iar dacă acesta va merge la antrenamente sau nu, depinde în mare parte de atitudinea pe care o aveți față de activitatea pe care o are. Pentru a deprinde micuțul Dvs cu un mod sănătos și activ de viață, trebuie să-l încurajați în ceea ce face și să fiți alături de el indiferent de rezultate.

În momentul în care copilul simte susținere din partea părinților, el are tendința să meargă mai departe și să obțină noi victorii. Însă este important ca și părintele să înțeleagă faptul că nu primele locuri în competiții contează, ci victoriile asupra propriilor limite. Hotarul dintre încurajare și impunere este foarte subțire, iar dacă Dvs veți depăși acest hotar, copilul nu se va simți confortabil să continue antrenamentele.

8009322784_e517b51da7_k.thumb.jpg.982e59f484f31d87d352464f678d2331

Având o vârstă fragedă, picii îndrăgesc activitățile sportive pentru că sunt vesele, pentru că își fac prieteni noi în cadrul acestora și pentru că primesc laude de la părinți și antrenori. Dacă vreți să aibă succes în ceea ce face și să avanseze în sportul pe care îl practică, trebuie să-i asigurați aceste lucruri.

La fel, micuții Dvs se vor simți încurajați atunci când vă veți interesa activ de ceea ce face, vă veți implica în pregătiri și chiar îi veți cere să vă arate câte ceva din ce a învățat sau a practicat la antrenament. Discutați despre sportul care îi place, ajutați-l să își facă geanta pentru antrenament și mergeți cu el în sală sau pe teren pentru a fi alături de el chiar în timp ce face sport.

beg-detey-na-dlinnyie-distantsii-752x490.jpg.4f4bca60812df91a3fe46c79d404f54c

Este important, de asemenea, să fiți exemplu pentru copil. Acesta se va simți motivat dacă va vedea că și Dvs susțineți modul de viață pe care încercați să i-l deprindeți. Faceți sport împreună în zilele voastre libere, ieșiți la o plimbare cu bicicleta sau alergați pe aleile din parc. Faceți sportul o parte din rutina zilnică și deprindeți mișcarea împreună.

Fiți aliatul copilului Dvs în activitățile sportive, nu ezitați să-i apreciați atât victoriile, cât și eșecurile și veți deveni nu doar cel mai aprig fan al lui, dar și un adevărat prieten. Nu ezitați să vă înscrieți copilul la una dintre cele mai grandioase competiții de alergat pentru copii Kids Run Day. Aceasta va avea loc în data de 30 septembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a Maratonului Internațional Chișinău. Începeți să vă pregătiți, mergeți la curse de alergat, iar noi vă așteptăm cu drag la Kids Run Day! Înregistrați-vă aici.