Cum să deprinzi copilul să meargă la antrenamentele de alergare

21268811_1846133905403719_989657535_n

Încă de la o vârstă fragedă, copilul simte gustul alergatului, iar senzația de viteză, zbor și aer proaspăt care-i suflă pletele îi va aduce plăcere. Chiar dacă la început o face instinctiv, este important ca părinții să deprindă copilul cu mișcările fizice, alergatul fiind unul dintre cele mai accesibile și benefice tipuri de sport.

Alergatul are multe beneficii în dezvoltarea copilului. În primul rând, acesta stimulează dezvoltarea scoarței cerebrale, dar și a sistemului respirator. Totodată, este important ca micuții să facă mișcare din propria dorință, fără a fi impuși. Pentru acest lucru, părinții trebuie să se înarmeze cu diferite metode interactive și cu multă răbdare.

Pentru că picii încep să alerge de la vârsta de aproximativ doi ani, ei încă nu își pot coordona foarte bine mișcările și cu greu își mențin echilibrul. Iată de ce este important să alegeți terenul potrivit pentru primele antrenamente. Nu este recomandat să le desfășurați pe teren dur, cum ar fi asfaltul sau prundișul. Mult mai potrivite sunt teritoriile acoperite cu gazon, nisip presat sau pista de alergare.

La fel de importantă este și încălțămintea copilului. Alegeți o pereche de adidași moi și confortabili, care vor reduce din presiunea asupra tălpii și a călcâielor. Hainele trebuie să fie, la fel, comode, adaptate după temperatura aerului de afară, pe mărimea copilului. Dacă hainele sunt prea largi, acest lucru îl va incomoda pe piciul Dvs, ceea ce îl va face să vrea să renunțe în scurt timp la activitate.

Nu mergeți la antrenament cu copilul dacă acesta este flămând, obosit sau însetat. Micuțul trebuie să se simtă bine pentru a savura activitățile fizice. La fel, faceți o pauză dacă copilul și-a pierdut interesul, ocupați-vă cu altceva, după care puteți reveni la antrenament.

Pentru primele antrenamente puteți apela și la niște jocuri care îi vor da copilului ritmul necesar și îl va face să parcurgă distanțe mai mari. Puteți să vă jucați „de-a umbra”, scopul căreia este ca piciul să alerge pe umbra Dvs. Astfel, el va fi mereu alături de Dvs, având scopul de a nu vă pierde umbra, dar totodată va alerga singur.

Un alt moment important este să faceți curse de alergare în care piciul să simtă gustul victoriei, dar și a înfrângerilor. Acest lucru îl va stimula să aibă rezultate mai bune, iar pentru asta, să se antreneze mai intens. Ocupați-vă împreună cu ei, încurajați-i și susțineți-i, iar acest lucru va fi un adevărat impuls să-și continue antrenamentele.

Iar dacă deja vă antrenați de ceva timp, iar copilul Dvs vrea să participe la o competiție adevărată, înregistrați-vă la Kids Run Day, cursa de alergare pentru copii care va avea loc pe 30 septembrie, în cadrul Maratonului Internațional Chișinău.