Ce echipament sportiv să alegi pentru antrenamentele copilului

a5a455e65276f70d9e85551ffe3c7aa8

Sportul este o ocupație interesantă pentru copii și importantă pentru dezvoltarea acestora, iar pentru ca să le fie comod să practice antrenamentele, trebuie să aibă haine potrivite și încălțăminte comodă.

În primul rând, țineți cont de tipul materialului din care este confecționat echipamentul sportiv. Mulți părinți consideră că cea mai bună îmbrăcăminte pentru sport este cea 100% din bumbac, însă nu este chiar așa. Cel mai bine este ca vestimentația pentru antrenamente să conțină un anumit procentaj de fibre sintetice pentru ca să mențină căldura corpului și să nu absoarbă transpirația.

Unele costume sportive au porțiuni de plasă care permite pielii să respire. Este important să alegem astfel de echipament în cazul activităților sportive dinamice, cum ar fi alergatul, care presupun multă mișcare și un efort fizic sporit.

Necătând la faptul că picii cresc foarte repede și hainele cumpărate acum jumătate de an deja sunt mici, nu trebuie să luați un costum sportiv mai mare cu câteva mărimi, cu gândul că va fi pentru mai mult timp. Pantalonii de sport prea lungi, sau mânecile prea largi vor deranja copilul atunci când va realiza anumite exerciții sportive. Din această cauză, alegeți costumul sportiv de mărimea potrivită.

uprazhneniya-dlya-detei_620x280

Este important ca echipamentul sportiv pentru copii să nu includă brâu sau curea. Pantalonii trebuie să se fixeze cu ajutorul elasticului. Acesta nu trebuie să fie nici prea strâns, nici prea larg, pentru ca să permită copilului să se miște liber.

Un alt moment important este și încălțămintea pe care o încalță copilul la antrenamente. Piciorul, în primul rând, trebuie să respire. Adidașii fabricați în China, pe care îi putem cumpăra de la piață, nu sunt cei mai potriviți pentru copilul Dvs. Aceștia sunt fabricați din materiale ieftine și nu lasă piciorul să respire, plus la asta, în câteva săptămâni se pot deteriora. La fel, încălțămintea aleasă incorect poate determina apariția infecțiilor fungice.

Nu trebuie să uitați de faptul că echipamentul sportiv trebuie ales în funcție de tipul de sport pe care îl practică piciul Dvs și perioada anului în care au loc antrenamentele. Respectiv, hainele pentru lecțiile de gimnastică diferă de cele pentru fotbal, iar sporturile de iarnă necesită cu totul alt echipament. La fel, trebuie să țineți cont de condițiile în care sunt desfășurate antrenamentele: în aer liber sau în sală.

În data de 30 septembrie, în cadrul Maratonului Internațional Chișinău, va avea loc Kids Run Day, respectiv, acum este momentul potrivit să alegeți echipamentul sportiv potrivit și să începeți antrenamentele cu copiii Dvs.